Har du betalt for meget i sukkerroeafgift? Styrelse søger ejermænd til 3,8 millioner kroner

Fra 1999 til 2001 har sukkerroedyrkere betalt for meget i produktionsafgift. Landbrugsstyrelsen leder efter dem, der har penge til gode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der går omkring 900 sukkerroedyrkere rundt derude, som har penge til gode efter at have betalt for meget i produktionsafgift fra 1999 til 2001.

Sukkerroedyrkerne- og producenterne har mellem 154 og 110.000 kroner til gode, og i alt leder Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S efter ejermændene til 3,8 millioner kroner.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har lavet en liste med samtlige sukkerroedyrkere, der har penge til gode, men de har ikke kunnet udbetale pengene, fordi bankoplysningerne er forældede.

FAKTA OM UDBETALINGERNE:

Mange på Sjælland, Lolland og Falster

Hvis du står på listen, skal du sende en samtykkeerklæring til Landbrugsstyrelsen, som så videregiver dine oplysninger til Nordic Sugar. Det er dem, der står for udbetalingen af pengene.

Hvis du er arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du både sende samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger ”som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende, som Landbrugsstyrelsen skriver.

Landbrugsstyrelsen forventer at have tre tilbagebetalingsrunder i løbet af 2019. Der er frist for at melde sig den 25. marts, 3. maj og 31. maj. Der vil også være en runde i 2020.

Du kan se hele listen med de 900 sukkerroedyrkere med penge til gode i pressemeddelelsen her. Langt størstedelen er fra TV ØST’s sendeområde på Sjælland, Lolland og Falster. I Excel-arket med de 900 producenter kan man også se, om man har mere eller mindre end 1.000 kroner til gode.