¨

Håndværkerregninger bliver dyrere

Foto: TV ØST

Til årsskiftet er det slut med at kunne trække håndværkerudgifter fra i skat. Den såkaldte boligjobordning, der blev skabt for at tilføre job, bliver sparet væk

Hos Vemmelev Tømrerforretning har man i øjeblikket ekstra travlt. Det er nemlig en af de sidste måneder, hvor privatpersoner stadig kan få en skatterabat på op til 15.000 kroner, når de får udført for eksempel håndværkerydelser.


- Den her ordning har gjort, at vi har kunnet bære vores arbejdsstyrke igennem krisen uden at skulle fyre medarbejdere. Men det kommer ikke til at bære, hvis ordningen forsvinder, siger Indehaver af Vemmelev Tømrerforretning, Viggo Andersen.


Til årsskiftet er det slut med boligjobordningen, som blev indført af regeringen i juni 2011. Den blev indført for at skabe flere job i branchen, men den bliver nu sparet væk. Boligjobordningen har været en dyr affære for regeringen. Indtil videre har den kostet 1,4 milliarder kroner.


- Sandheden er, at hvis meget af det her ville blive lavet alligevel, så er det i virkeligheden en meget, meget dyr måde at skabe job på. Man skal også huske på, at finansministeriets kasse er tom, så hvis vi skal finde penge til det her, så skal vi tage dem fra noget andet, siger MF og medlem af skatteudvalget for Socialdemokraterne, John Dyrby Paulsen.


Beregninger foretaget af Dansk Byggeri viser, at boligjobordningen alene i region sjælland kan i år ende med at skabe op til 900 nye job. Nu siger 20 procent af små og mellemstore virksomheder, som de vil ende med at afskedige medarbejdere, når boligjobpakken forsvinder.


I Vemmelev Tømrerforretning har man taget konsekvensen. Her undlader man at ansætte en ny lærling, fordi man frygter, at efterspørgslen vil falde drastisk. 


 


- Vi har denne gang sagt nej til en ny lærling, fordi vi kan se, det kommer til at gå galt. Vi kan ikke forsvare det her. Hverken over for os selv eller over for den lærling, der så skal bruge tiden på at feje gulve, siger Viggo Andersen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App