¨

Håndværkere presses hårdt på sikkerheden

Foto: TV ØST

Frygt for en fyreseddel får mange håndværkere til at gå på kompromis med sikkerheden.

 

Hverken Dansk Byggeri eller Byggegruppen i 3F er overraskede over, at Arbejdstilsynets byggepladskontrol forleden afslørede, at mange håndværkere accepterer livsfarligt arbejde og ikke siger fra på grund af frygt for en fyreseddel, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ikke mindst ved mange af de villaombygninger, som var genstand for kontrol, gav flere håndværkere udtryk for, at de godt er klar over, at de går på kompromis med sikkerheden med den tilføjelse, at de regner med at blive fyret, hvis de stiller krav overfor arbejdsgiveren.

-Vi ved godt, at mange små mestre er pressede og i deres sult efter arbejde presser prisen og går på kompromis med sikkerheden og dermed udsætter deres ansatte for fare. Sådan er det desværre, men det er naturligvis aldeles uacceptabelt, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri.

Arbejdsmiljøkonsulent i Byggegruppen i 3F Freddy Hansen oplever også, at det er arbejdsmiljøet og sikkerheden, der spares på i krisetider.

-Der er uden tvivl også nogen, der er bange for at miste jobbet, når der står mange i køen af ledige, men den frygt kan også blive lidt af en sovepude, for risikoen er næppe reel i alle tilfælde. Jeg har desværre en mistanke om, at mange ikke stiller de helt berettigede krav til sikkerhedsudstyr, fordi det er let og bekvemt at lade være. I stedet for at putte sig, bør de stå sammen og stille krav, og skulle det så betyde en fyreseddel, skal de gå til fagforeningen, og så kan jeg love, at vi vil køre en sag for dem, siger han.

01:28 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App