Håndværkere langer ud efter renoveringspulje

Håndværkerne er godt utilfredse med regeringens renoveringspulje. De mener, det går alt for langsomt med at fordele pengene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Håndværkerne er godt utilfredse med regeringens renoveringspulje. De mener, det går alt for langsomt med at fordele pengene.

TV2 ØST har lavet en rundringning til håndværkere i Region Sjælland, og alle kommer med samme historie: Få eller ingen ansøgninger er blevet godkendt.

- Der er kun én, der har fået tilskuddet igennem, og de andre venter stadig, fortæller Jacob Johansen, ejer af JJ Byg Service i Holbæk.

I Kalundborg kan Jens Stæhr fortælle samme historie. Han har ikke fået en eneste kontrakt igennem endnu, og det kan blive et problem for virksomheden.

- Vi kører lidt på mindste blus og prøver at holde skruen i vandet. Og så kommer der forhåbentligt gang i det her på et tidspunkt, siger Jens Stæhr, ejer af Jens Stæhr ApS i Kalundborg.

Håndværksrådet bakker dets medlemmer op. Det mener at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen må skrue op for blusset for at få de 1,5 milliarder kroner fordelt.

- Jeg synes, at Erhvervs- og Byggestyrelsen skal skrue alt det op den kan for at nedbringe sagsbehandlingstiden. Både håndværksmestre og kunder kommer i klemme, når de skal vente på afgørelse. I yderste konsekvens ville det være dejligt, hvis man kunne give håndværksmestrene lov til at gå i gang med arbejdet, selv om tilsagnet endnu ikke er nået frem til kunden, siger Paul Mollerup, direktør i Håndværksrådet.

Hos regeringspartiet Venstre forklarer man sig med, at man ikke havde regnet med så stor en interesse fra danskerne. Der vil nu blive sat flere personer til at behandle ansøgningerne.

- Vi har fået overvældende mange ansøgninger - 70.000 rundt regnet - så det kræver jo også noget mandskab at få dem behandlet. Men jeg har nu fået lovning på, at vi får fordoblet antallet af medarbejdere, som har med det her at gøre. Og det skulle gerne betyde, at alle ansøgningerne er behandlet inden udgangen af næste måned, siger Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen.