¨

Håndterminaler til rejsekortet skal skiftes ud

Foto: TV ØST

Selv om det først er nu, rejsekortet for alvor er ved at blive udbredt, skal det tekniske udstyr til kontrol af kortene i togene snart skiftes ud, skriver Sjællandske.

De 1100 håndterminaler, som DSB råder over i øjeblikket, produceres ikke længere. Det bekræfter udviklingschef i DSB Onboard Service, Lotte Engelund.

Til gengæld understreger hun, at det lige siden rejsekortets introduktion har været planen at finde en erstatning for de håndterminlaer, som rejsekort-selskabets leverandør har tilbudt.

I samarbejde med Rejsekort A/S har DSB derfor allerede skrevet kontrakt med en anden leverandør om en ny type terminal, som i modsætning til de nuværende kan kontrollere alle former for rejsehjemmel. Eksempelvis også sms-billetter.

Dermed slipper togførerne for at skulle operere med to forskellige slags terminaler, når de skal tjekke, om passagererne betaler for rejsen.

Ude i togene går der rygter om, at der er for få terminaler i øjeblikket, men det afviser Lotte Engelund.

- Vi har de 1100 i øjeblikket, og så har vi en aftale med det hollandske jernbaneselskab om at kunne få 500 ekstra fra dem i takt med, at rejsekortet udrulles, indtil vi får de nye næste år. Vi har hele tiden vidst, at vi på et tidspunkt ville stå i en situation, hvor vi ikke kunne få flere af de nuværende terminaler. Vi har helt styr på det, siger Lotte Engelund til Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App