Handicappede børn uden forsikring

Mange kommuner har valgt at spare børn og unges forsikringer væk, når de er i en kommunal institution. Det giver store problemer for børn, der har et handicap, fordi det er svært for forældre at forsikre dem privat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunernes besparelser fortsætter her i 2010. Denne gang er det børn og unge det går ud over, for kommunerne sparer deres forsikring væk. Det rammer især børn med et handicap, fordi de er svære at forsikre i forhold til et barn uden handicap.

- Det er forkasteligt, at de ikke kan dække vores børn, mens de er udenfor hjemmet, for der er jeg ikke herre over mit barn, siger Rita O. Christensen, der er formand for Autisme 4700.

Det er ikke lovpligtigt for kommunerne, at have en forsikring der dækker børnene mens de er i kommunens institutioner, men mange kommuner har tidligere haft forsikringen.

- Det kan ikke betale sig. Vi giver en præmie på 500.000 kroner, og der sker kun skader for cirka 50.000 kroner om året, så det kan ikke svare sig, siger Steen Nedergaard Jensen, der er forsikringschef i Næstved kommune.

Besparelserne har sat sindene i kog hos forældre, der har handicappede børn, fordi det kommer til at ramme dem økonomisk.

- Jeg er enlig mor til Mick og hans bror, og det vil blive meget svært for mig økonomisk. Det er helt ude i Hampen, siger Charlotte Hansen, der er mor til en autistisk dreng.

Forsikring og Pension skønner, at 1/3 af alle danskere ikke er tilstrækkeligt forsikret.