Hæderligt weekendvejr i vente

Der er lidt eller nogen sol i vente i weekenden, men der kan også komme enkelte byger, så medbring en paraply i tasken, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Weekenden byder på lidt eller nogen sol med enkelte byger over hele landet, mens fredagens vejr vil dele landet i 2.

- I de sydøstlige egne bliver det skyet med regn af og til, og i de nordvestlige egne kommer der lidt eller nogen sol, siger DMI-meteorolog Tine Zeuthen.

Der vil være en let til frisk sydvestlig vind, og temperaturen kommer til at ligge på 7 til 10 grader.

- Så der, hvor solen skinner fredag, er det da forholdsvis hæderligt martsvejr, siger hun.

Hæderlig weekend

Det tyder også på at blive et hæderligt weekendvej.

- I weekenden ser det egentlig ganske fint ud med lidt eller nogen sol over hele landet. Især i Jylland kan der i perioder komme enkelte byger over de østlige egne, men ellers bliver det både en lørdag og søndag med lidt eller nogen sol, siger Tine Zeuthen.

Temperaturen kommer til at ligne fredagens med 7 til 10 grader og en let til frisk sydlig og sydvestlig vind, men lørdag kan det blæse mere ved Vestkysten med op til hård vind.

- De fleste steder vil opleve tørvejr størstedelen af tiden og med nogen sol, så det bliver ganske okay. Man må lige have en paraply med i tasken, hvis der skulle komme en byge forbi, siger Tine Zeuthen.

Nattefrost på vej

Til gengæld er vi ikke sluppet for nattefrosten endnu. Temperaturerne vil være tæt på frysepunktet både natten til lørdag og natten til søndag. Natten til mandag bliver koldere endnu:

- Natten mellem søndag og mandag kommer vi under frysepunktet, og nogle steder ned til et par graders frost. Det samme gælder for nætterne i starten af ugen, så vi er altså ikke helt sluppet for nattefrosten, siger Tine Zeuthen.

/ritzau/