¨

Guide: Sådan kan du træne din ryg og slippe for smerter

Foto: TV ØST

Et initiativ fra Gigtforeningen vil med nogle få, lette øvelser få os til at få det bedre med vores ryg. Se her, hvordan du kommer igang.

Ondt i ryggen er en folkesygdom, som rigtig mange danskere slås med.

Er du en af de mange, der har problemer med ryg og led, så er der imidlertid håb at finde. Gigtforeningen er nemlig gået i krig mod de mange problemer.

Med deres kampagne 'Pauseboogie' vil de have danskerne til at kaste sig over let, hurtig overstået gymnastik, der kan optræne ryggen og på den måde være med til at afhjælpe problemer.

På Gigtforeningens kampagneside (den finder du her) kan du finde øvelserne og instruktionsvideoer - ligesom de også kan findes på videotjenester som Youtube og på Facebook. Under denne artikel kan du se et eksempel på sådan en video.

Hvad der dog er meget anvendeligt er, at man også kan få øvelserne på sin iPhone eller Android-telefon i en app, og det er faktisk rigtig, rigtig smart.

Her kan du også se instruktionsvideoerne i de mange øvelser - og kan sammensætte et træningsprogram helt efter dit eget behov.

Har du for eksempel ondt i skuldrene og overarmen, så kan du få øvelser der netop kan hjælpe dig med disse problemer.

Hvad der samtidig er smart - og helt i tråd med Gigtforeningens mål om at få flere kontorarbejdere til at dyrke styrkende øvelser hver dag - er, at man kan sætte en daglig alarm til kime, når det er tid til at løbe træningsprogrammet igennem.

Det eneste minus ved appen er, at den er forholdsvist tungt at danse med - blandt andet på grund af de mange videoer. Derfor vil især mange ældre Android-telefoner vil have svært ved overhovedet at installere programmet.

Se kampagnen på facebook

Se instruktionsvideoerne på YouTube

Videoerne herunder bringes efter aftale med Gigtforeningen.

[video:youtube:http://www.youtube.com/watch?v=YIv_OkPU5Tw]

[video:youtube:http://www.youtube.com/watch?v=_RnmxCf4ieY]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App