¨

Gudskelov: Historisk stille sommer for livredderne

- De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte 44.676 indsatser, hvoraf 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare til sammenligning med 27 aktioner sidste år, siger ené Højer som er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden Kystlivredning. Foto: TV ØST

Badesæsonen 2016 har budt på rekord få livreddende aktioner i år, viser nyeste tal fra TrygFonden Kystlivredning.

 Efter otte uger på de danske strande lukkede livredderne i lørdags de rød-hvide livreddertårne ned for sidste gang i år. TrygFonden Kystlivredning takkede nemlig af for endnu en badesæson.

En sæson, som har budt på meget få rigtige badedage. Og det er noget, man hos TrygFonden Kystlivredning har kunne mærke.

- Vi har haft rekord få livreddende aktioner i år, og det skyldes selvfølgelig, at der har været færre badegæster på grund af vejret, siger René Højer som er programchef med ansvar for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden Kystlivredning og fortsætter:

- De foreløbige tal for 2016 viser, at livredderne gennemførte 44.676 indsatser, hvoraf 13 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare til sammenligning med 27 aktioner sidste år, siger han.

De 13 episoder omfatter blandt andet badegæster, der er blevet fanget i revlehuller, personer som har fået et ildebefindende, samt børn, der bader uden opsyn af deres forældre og pludselig kommer i vanskeligheder.

Livredderne gennemførte i år 15.934 færre indsatser sammenholdt med sidste års sæson.

Danskerne er blevet mere bevidst om badesikkerhed

Ifølge Anders Myrhøj som er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning, peger de lave tal også på, at livreddernes indsats ved de danske strande og havnebade er afgørende for forebyggelsen af ulykker.

Noget, som programchefen, Rene Højer er enig i.

- Vi håber, at vores oplysende arbejde gennem de sidste mange år har givet danskerne en bevidsthed om badesikkerhed. En af livreddernes vigtigste opgaver er netop at oplyse badegæsterne om, hvordan de passer på sig selv og hinanden i vandet, og det har der været ekstra god tid til i år, fastslår han.

Havnebadene ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge i København er stadig åbne, og her er livredderne på plads frem til den 30. september.

Livreddernes indsatser på landets 36 livredderposter

  • 13 livreddende aktioner, hvor det vurderes, at en eller flere personer var i livsfare.
  • 1.798 førstehjælpsaktioner, eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
  • 2.153 forebyggende indsatser, hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.
  • 40.712 oplysende indsatser, hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App