¨

Grusomme drabssager genåbnes med DNA-spor

Foto: TV ØST

Fire drabssager bliver nu genoptaget i vores landsdel. Det er nye teknikker til at analysere DNA-spor, der får politiet til at se på sagerne igen.

Nye muligheder for at trække DNA-materiale ud af gamle spor betyder, at drabsefterforskerne hos Midt- og Vestsjællands Politi har genoptaget en række henlagte drabssager.

I alt seks sager bliver nu igen fundet frem fra arkivet, oplyser politiet. De fire sager stammer fra TV2 Øst's sendeområde.

Ny teknik kan opklare gamle mord
- Teknikken til at sikre DNA materiale er blevet forbedret, og det er blevet muligt at få brugbart DNA ud af selv meget små mængder spyt eller andre biologiske spor, som en gerningsmand har efterladt, fortæller Ove Pedersen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Midt- og Vestsjællands Politi ligger inde med flere uopklarede drabssager, og selv i den ældste sag, der er helt tilbage fra 1967, er Ove Pedersen optimistisk:

- Hvis de spor, vi sikrede dengang, har været pakket og opbevaret rigtigt, er der mulighed for, at vi kan finde nye spor, der kan lede os i retning af en gerningsmand, og kan vi sætte et navn på ham, kan han godt regne med, at vi kommer og henter ham, siger Ove Pedersen.

03:23 Luk video

Det er disse sager, der nu genåbnes i vores område:

  • Drab på 33-årig lærerinde. Den 27. maj 1967 kl. 09.20 blev en 33-årig lærerinde fundet dræbt i en lejlighed på Brogade 7 i Holbæk
  • Drab/vold med døden til følge på 40-årig mand. Lørdag den 13. aug. 1988 mellem kl. 03.30-03.40, blev en 40-årig mand dræbt ved en jernbaneoverskæring i Jyderup
  • Drab på 75 årig landmand og efterfølgende ildspåsættelse af ejendommen. Lørdag den 1. okt. 1988 mellem kl. 22.00-23.28, blev en 75-årig landmand dræbt, og der blev efterfølgende sat ild på ejendommen, Drusbjergvej 3, Østervang,  i Sj. Odde.
  • Drab på 36. årig prostitueret kvinde. Den 6. september 1997 kl. 18.15, blev en 36-årig prostitueret fundet dræbt på Holbækvej 142, i Haraldssted, i Ringsted

Vis Nye spor åbner drabssager på Sjælland på et større kort

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App