Grønt lys for fedmeoperationer

Sundhedsstýrelsen giver grønt lys for fedmeoperationer i Region Sjælland. Ifølge regionens planlægning skal operationerne foregå på Køge sygehus

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har længe ønsket at udføre fedmeoperationer, og nu har Sundhedsstyrelsen endelig givet tilladelse, skriver Dagbladet

Ifølge regionens to år gamle sygehusplan er det besluttet, at disse operationer skal foretages på Køge Sygehus, men tilladelsen er ikke ensbetydende med, at operationerne kan gå i gang med det samme. For det kniber med pladsen på sygehuset.

- Nu skal vi først til at overveje, hvordan vi skaber plads og operationsstuer, ligesom vi skal forholde os til anlægsudgifter og driftsudgifter. Og så må vi tage den derfra, siger Lars Onsberg Henriksen, der er chef for Kvalitet og Udvikling i Region Sjælland.

Det forventes, at der vil gå mellem et halvt og et helt år, før de første operationer kan foretages, da der både vil skulle bygges om og rekrutteres personale til opgaven.

I dag foretages der mange fedmeoperationer af regionens borgere, men her betaler regionen andre - private sygehuse eller andre regioner - for at klare opgaven. Men nu bliver det altså muligt at hjemtage opgaven og klare det selv.