¨

Grøn energi koster dig kassen

Foto: TV ØST

Energiafgifter kommer til at koste parcelhusejere med oliefyr op til 7900 kroner ekstra om året, hvis regeringens ambition om grøn energi skal lykkes.

Regeringens energiudspil med stigende energiafgifter på 5,6 milliarder kroner og stigende oliepriser vil koste en almindelig parcelhusejer med oliefyr op til 7900 kroner ekstra om året på varmeregningen i 2020. Det skriver 24timer.

Torsdag mødes Folketingets partier - undtagen Liberal Alliance, som har meldt sig ud - til forhandlinger om regeringens energiudspil "Vores Energi", som er regeringens bud på at nå et ambitiøst mål om et Danmark, der kører på 100 procent grøn energi i 2050. 

Hvis udspillet kommer igennem, vil det koste en almindelig parcelhusejer med oliefyr mellem 6600 og 7900 kroner ekstra på varmeregningen i 2020, mens en parcelhusejer med gasfyr slipper med 4700 kroner ekstra om året. Fjernvarmekunderne må af med ekstra 2000 kroner om året.

Venstre og DF kræver nedjustering

Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, kræver kraftige justeringer af regeringens energiudspil, hvis partiet skal gå med i et forlig:

- Regeringen har vedtaget øgede afgifter på fem milliarder kroner i finansloven, og nu vil den så lægge energiafgifter på 5,6 milliarder kroner oveni, som vil give en ekstra varmeregning på 2000 kroner om året for en almindelig parcelhusejer.

Det er økonomisk uansvarligt, siger Lilleholt til 24timer.

Også Dansk Folkepartis René Christensen er bekymret. Han mener, at energiplanen vil gå hårdt ud over familier i provinsen, som ikke har gode alternativer til oliefyret.

Energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er uenig. Hun peger på, at en udskiftning af oliefyret med et jordvarmeanlæg kan finansieres over besparelsen på varmeregningen i såkaldte Esco-light-samarbejder.

Her lægger en investor ud for jordvarmeanlægget, som husejeren så afdrager via besparelsen på varmeregningen.

- Med den her løsning har alle råd til at udskifte oliefyret, siger hun til gratisavisen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App