Grillvejret kommer i denne uge

Der er udsigt til en solrig, omend lidt kølig uge. Især onsdag - 1. maj - ser ud til at byde på fantastisk forårsvejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indgangen til den sidste forårsmåned, maj, bliver pæn og solrig. Men også i den kølige ende. For termometeret når formentlig ikke over de 10 grader først på ugen.

Desværre for de mange nybagte konfirmander, der skal ud og fejre blå mandag, bliver netop denne dag ugens vejrmæssige lavpunkt.

Det er en god idé at have pakket en varm trøje i tasken, for temperaturen holder sig omkring de 10 grader. Der kan også blive brug for en paraply:

- Det regner kun kortvarigt de enkelte steder, og det er ikke sådan, at det bliver en rigtig træls dag. Det bliver bare den dårligste dag i en god periode. Blandt andet fordi der kommer en del blæst, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI Jørn Thomsen.

Allerede fra tirsdag bliver det bedre

Det blæsende vejr fortsætter tirsdag, hvor det dog allerede begynder at se pænere ud:

- Der kommer meget mere sol, men også enkelte byger. Temperaturen ligger stadig omkring 10 grader. Det er jo ikke sådan rigtig varmt, konstaterer Jørn Thomsen.

Fantastisk Første Maj

Har man tænkt sig at bruge 1. maj på at høre politiske taler i det fri, så bliver det under en skinnende sol fra en blå himmel.

- Onsdag ser ud til at blive en rigtig flot dag med tørvejr og solskin, hvor der ikke kommer meget vind. Selvom det er småkøligt - 10 til 12 grader - vil det alligevel være behageligt, for der kommer ikke ret meget vind, forudser Jørn Thomsen.

Trods beskedne temperaturer anbefaler han, at man passer på i solen, så næsen ikke ender med at få samme farve som de røde faner.

Onsdagens klare vejr betyder, at der natten til torsdag kan komme lidt nattefrost hist og her. Men det er ikke usædvanligt for årstiden, slår meteorologen fast.

Hen mod weekenden stiger temperaturerne, der lander på omkring 15 grader. Torsdagen kan dog byde på et par byger med regndråber i, advarer Jørn Thomsen.

/ritzau/