Grillmad er farlig

Vi danskere har nu overhalet amerikanerne, og er nu det folkefærd i hele verden, der griller mest. Men med duften af koteletter og pølser følger også en øget kræftrisiko, som de færreste tænker over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En rapport viser, at kullet og ilden øger risikoen for det kræftfremkaldende stof, PAH, i maden. PAH er en form for tjære, der også findes i udstødningsgasser fra biler. Jo kortere afstanden er mellem kullet og maden, jo større er risikoen for at mængden af PAH stoffet øges. Man kan selv gøre noget for at mindske faren fra de kræftfremkaldende stoffer.

- Det er en god ide, at lade kullet gløde indtil de er hvide, så er de fleste PAH stoffer brændt væk. Og så er det godt at vælge noget kød med lidt fedt. For fedte kan løbe ned på kullet, og det giver flammer, og i dem er der meget PAH, fortæller seniorforsker ved DTU Fødevareinstitut, Mona-Lise Binderup.

 


Nyhedsoverblik