Gråvejr og tocifrede temperaturer præger weekenden

Søndag bliver et lyspunkt i en ellers grå weekend, hvor det milde vejr fortsætter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Weekenden bliver en for årstiden lun omgang, hvor der både er plads til deciderede byger, småregn og en smule solskin til at slutte af med.

Sådan lyder prognosen fra DMI, hvor vagthavende meteorolog Henning Gisselø udpeger søndagen som den dag med det bedste vejr.

- Det bliver klart den pæneste af de tre dage, siger han.

- Vi tror på, at solen kan komme frem. Vinden går mere i vest, og det bliver lidt mere klart i det. Måske bliver det en lidt sløret form for solskin. Det vil sige, at der ligger et tyndt skylag, men solen kan godt skinne igennem det, fortæller Henning Gisselø.

Gråt og vådt

Forinden skal fredag og lørdag dog overstås. Her tyder det på, at grå skyer kommer til at præge himlen.

- Det bliver gråt og lidt vådt i den østlige del af landet tidligt fredag, men ellers bliver det tørvejr resten af dagen, når bygerne har passeret. Og så fortsætter det milde vejr med omkring ti graders varme med jævn til hård vind, siger Henning Gisselø.

Lørdag ligner mere af samme skuffe.

- Det bliver lidt det samme som fredag, men måske lidt mere diset og med småregn i luften over hele landet, lyder det fra meteorologen.

Ingen glatte veje

Derefter venter altså en vejrmæssigt fornuftig søndag, og generelt set vil vejret formentlig ikke skabe problemer for juletrafikken.

- Der bliver ingen glatte veje. Vinden kan muligvis påvirke broerne, men hvis man ikke kører med trailer eller campingvogn, så bliver det bestemt ikke et problem, siger Henning Gisselø.

Weekendens nætter bliver også usædvanligt varme med omkring syv-otte grader. Den historiske middeltemperatur for december ligger på 1,6 grader ifølge DMI. Den gennemsnitlige dagtemperatur for måneden er 3,7 grader.

På denne tid af året skal det for en god ordens skyld nævnes, at DMI anser sandsynligheden for en hvid jul for nærmest ikkeeksisterende.

/ritzau/