Grænsekontrollen kan blive langvarig

Mange ting indikerer, at vi kan komme til at have grænsekontrol i en længere periode, lyder det fra udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om regeringen foreløbig kun har forlænget grænsekontrollen frem til den 23. februar, varsler udlændingeminister Inger Støjberg, at den omstridte kontrol kan blive længerevarende, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

- Umiddelbart er der mange ting, der indikerer, at vi kan komme til at have en grænsekontrol i en længere periode, siger Inger Støjberg.

I et brev til EU-Kommissionen, hvor hun begrunder tirsdagens foreløbige forlængelse, åbner ministeren samtidig for første gang for at fortsætte kontrollen ved grænserne i længere tid, »hvis den samlede situation ikke bliver forbedret i den nære fremtid, og den alvorlige trussel mod den indre sikkerhed består.

Det danske varsel bygger især på svenskernes transportøransvar og den fortsatte tilstrømning af flygtninge og migranter til Europa.

- Det vil kunne stille Danmark i den situation, at vi vil se en meget stor ophobning af flygtninge og migranter, og det kan vi som regering ikke tillade, siger Støjberg.