Gør dit hus klar til snestormen

Er dit hus klar til at gå en snestorm igennem? Bolius giver nedenfor gode råd til, hvordan du sikrer dit hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er dit hus klar til at stå igennem snestormen, når den rammer hele landet tirsdag? Her er 8 gode råd fra Bolius Boligejernes Videncenter til, hvordan du bedst sikrer din bolig, før snestormen kommer til dit område:

1. Luk vinduer, døre og tagvinduer i boligen. Husk at lukke alle hasper.
2. Det er en god ide at have en kost og en sneskovl klar tæt på døren. Hav evt. også grus, salt eller andre tømidler inden for rækkevidde.
3. Fjern løse ting i haven og på grunden. Ligger der byggematerialer eller andre større materialer, bør de dækkes godt til, så de ikke bliver våde. Sørg også for, at de gøres forsvarligt fast, så de ikke blæser væk. Husk desuden at lukke ind til skuret og garagen.
4. Har du en udestue eller andet med et let tag, fx carport eller skur, og der er varslet meget sne, kan det være en god idé at sætte et par "hjælpestolper" under taget for at understøtte den store belastning.
5. Sørg for at blade og snavs er fjernet fra alle tagrender og nedløb, så smeltevand fra sneen kan løbe væk fra huset.
6. Sørg for at husets klimaskærm (tag og facader) er tæt. Revner og skader på huset vil kunne resultere i vandskader og andre alvorlige skader på huset.
7. Hvis der varsles om alvorlig snestorm, kan det være en god idé at have køleskabet fyldt lidt ekstra op, så I kan klare jer et par dage, hvis I sner inden.
8. Følg med i vejrudsigten på dmi.dk og i radio og tv. DMI har desuden en sms-service, som du kan abonnere på, så du får besked, hvis der er varslet snestorm i dit område.

Det skriver bolius.dk