Golf: Dansk junior-overraskelse er færdig i Himmerland

John Axelsen overraskede på første runde af Made in Denmark, men spillet svigtede teenageren på anden runde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lignede en gedigen overraskelse, da den 17-årige juniorspiller John Axelsen, der er med på et wildcard i Himmerland, gik første runde af Made in Denmark i tre slag under par.
 
Torsdagens solide runde blev desværre ikke fulgt op, da amatørspilleren John Axelsen fredag spillede anden runde ved European Tour-turneringen Made in Denmark.
 
Det så ellers fint ud længe, men med tre bogeys, en double bogey og en triple bogey forsvandt sensationen mellem fingrene på den unge golfspiller.
 
- Det så egentlig fint ud, men så slog jeg en bold væk, hvor jeg laver en triple bogey, og det ødelagde meget, og jeg fik ikke samlet mig op bagefter, siger John Axelsen, som ligger nummer 1647 på verdensranglisten.
 
Fredagens runde i fem slag over banens par betyder, at John Axelsen samlet ligger to slag over på en plads som nummer 97, mens cut-grænsen fredag eftermiddag klokken 15.45 ligger ved banens par.
 
Den endelige cutgrænse kendes først, når alle spillere er færdige med anden runde, men John Axelsen regner med, at han er færdig.
 
- Det har jeg egentlig affundet mig med, og det er fint nok. Nu handler det om at få lukket turneringen og komme videre. Det er min andensidste turnering i år, så jeg ser frem til en vinterperiode med masser af træning, så jeg kan komme tilbage næste år, siger han.
 
Selvom den mulige overraskelse blev erstattet af et tidligt exit, så tager juniorspilleren dog fra Himmerland med en god fornemmelse.
 
- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Aldrig nogensinde. Hul 16 og hul 10 er helt fantastiske.
 
- Der er så mange mennesker. Selvom der ikke var helt fyldt, da jeg var på hul 16, så var det fantastisk. Jeg lavede desværre en bogey der, men den opbakning jeg fik, den ser man ikke mange steder, siger han.
 
John Axelsen blev tildelt et wildcard af Dansk Golf Union. Hans største resultater er en bronze og to sølvmedaljer ved European Young Masters og en femteplads ved Youth Olympic Games. Derudover blev han udtaget til Junior Ryder Cup i 2014.
 
/ritzau/