¨

Goldfinger: Guld er fra loppemarkeder

Foto: TV ØST

33-årig formodet hovedbagmand for tilrejsende rumænske guldtyve nægter sig skyldig i tiltale for organisering og styring af indbrud i sjællandske byer.

Den hovedtiltalte i en af danmarkshistoriens største indbrudssager hævdede tirsdag i Retten i Lyngby, at kilovis af beslaglagt guld og sølv stammer fra køb på loppemarkeder.

Den 33-årige serbisk-danske mand, der har fået tilnavnet "Mr. Goldfinger", afgav tirsdag for første gang forklaring i den omfattende sag.

På hans bopæl i Humlebæk i Nordsjælland fandt politiet under en ransagning i maj i fjor 2,4 kilo sølv, 1,3 kilo guld og 2 kilo guldbelagt bestik.

- Vi brugte bestikket i køkkenet. Jeg har købt det lidt af gangen på loppemarkeder i Vanløse og Ballerup, i Forum og Bella Center, forklarede den 33-årige i retten.

Goldfinger-sagen handler om to bagmænds import og styring af udenlandske tyvebander, der hærgede over det meste af Sjælland i og omkring byerne Ringsted, Slagelse, Roskilde, Præstø, Holbæk, Hillerød og Greve primært i februar og marts 2012.

 "Mr. Goldfinger" og hans 24-årige makker, der har rumænsk baggrund, er tiltalt for at have organiseret i alt 124 indbrud og tyverier.

 Under ransagningen på 10 adresser i Danmark og Tyskland blev der i maj 2012 også fundet 18 kilo sølv, 840 gram guld og mere end 4 kilo guld- og sølvbestik hos den 33-åriges mor.

 - Det er mit sølvtøj. Det er fra loppemarkeder og også fra et dansk ægtepar. Jeg køber ting og sager og handler med guld og sølv. Jeg sælger til folk i Danmark, Sverige og Tyskland, lød forklaringen.

 Under afhøringen af den 24-årige makker kom det frem, at de to formodede bagmænd ifølge anklageren har forsøgt at afstemme deres forklaringer ved at udveksle håndskrevne breve under den nu ni måneder lange varetægtsfængsling.

 "Benægt, at du kender drengene fra hotellet", hedder det i et brev fra oktober i fjor fra den 33-årige til den 24-årige om de rumænske tyveknægte, der var indlogeret på hotel Rent-a-Room på Nørrebrogade i København.

 "Du ved ikke, jeg har solgt noget i Tyskland. Du skal trække din forklaring tilbage. Gud må hjælpe os, så vi slipper for organisering", står der i brevet, der blev læst højt i retten.

 Den 33-årige serbisk-dansker nægter sig skyldig i alle forhold, mens den 24-årige har erkendt enkelte mindre forhold.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App