Gode råd til skiferien

De næste par uger tager op mod 60.000 sjællændere afsted på skiferie. Det er for sent at begynde at træne nu. Men der er heldigvis andre ting du kan gøre, hvis du vil slippe fra vinterferien uden brækkede lemmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ski, støvler, og skistave - Det er ikke kun vigtigt at have udstyret klart. De fleste glemmer det vigtigste at træne i god tid.

 

Ifølge SOS International kommer mange til skade hvert år. I vintersæsonen 2009/2010 tog 650.000 danskere af sted på ski.

Ud af dem kom 5.437 til skade. 1433 af dem var alvorlige skader som for eksempel knæ, ryg og skulderskader.

Ifølge René Bøgelund, der butikschef i Sportsmaster, så lyder forklaringen sådan her:

- Det er vigtigt, at man ikke kører over evne. Selvfølgelig er det altid sjovt at få udfordringer, men pas på. Det er vigtigt, at man ikke kører med hovedet under armen. Der er mange børnefamilier, og vi ser mange frygtelige skader hvert år, siger René Bøgelund.

Har du ikke fået trænet hjemmefra, så er det især vigtigt at huske opvarmning inden, du tager ud på pisterne.

- Det er meget vigtigt, at man får varmet sine muskler, knæ og led op. Brug 20 minutter, som hvis du skulle spille en håndbold eller fodboldkamp. Få varmet ordentligt op, så muskulaturen er klar. Det er hård belastning, når man kører 50-80 kilometer ned ad pisten, siger René Bøgelund.

Det gule sygesikringskort dækker udgifter til lægehjælp og ophold på sygehuset, hvis din rejse varer under en måned.

Blive man syg eller brækker benet på skiferien, så skal man selv betale for hjemtransport.

Det er derfor vigtigt at tjekke om din forsikring omfatter hjemtransport. Det gule sygesikringskort dækker nemlig ikke længere hjemtransport.

 


Nyhedsoverblik