Gode råd: Det skal du gøre, hvis du møder en spøgelsesbilist

Ser du en spøgelsesbilist i trafikken, skal du følge en række helt konkrete retningslinjer fra Vejdirektoratet. Læs dem i artiklen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejdirektoratets seneste tal viser, at antallet af spøgelsesbilister er markant faldende. Alligevel er det væsentligt at være bevidst om, hvad du skal gøre, hvis du møder en spøgelsesbilist på din vej.

- Det kan reducere risikoen for ulykker, hvis folk holder sig til at gøre det, som vi oplyser, siger civilingeniør Rene Juhl Hollen.  

Hold til højre

I tilfælde af en spøgelsesbilist er det, ifølge Rene Hollen, først og fremmest vigtigt at holde til højre. Derudover skal du undgå at overhale og sætte farten ned i et passende omfang.

- Hvis spøgelsesbilisten tror, at han eller hun kører på en almindelig vej, vil vedkommende typisk holde til højre i egen retning. Samtidig skal man blive bagved den forankørende. Alternativt kan man køre ud i nødsporet og standse helt og vente til, at spøgelsesbilisten er passeret, siger Rene Juhl Hollen.

Kontakt politiet

Rene Juhl Hollen fortæller desuden, at det er essentielt at tage omgående kontakt til politiet. De sørger for, at medierne informeres, ligesom de sikrer, at alle relevante myndigheder underrettes.

- Man skal selvfølgelig melde det så hurtigt som muligt - og det kan kan også gøre ved at ringe til vores trafikcenter i Vejdirektoratet på 80202060. Jo hurtigere man gør det, jo hurtigere kan vi få kontrol over situationen, siger han.