Glænø-ko skal destrueres

Den strandede, døde ko på Glænø ved Skælskør bliver torsdag morgen hentet af Slagelse Kommune og sendt til destruktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Glænø ved Skælskør er teamleder, Niels Jørgen Eriksen fra Entreprenørservice i Slagelse Kommune torsdag morgen på vej ud til den strandede ko, som i hvert fald har ligget der siden søndag.

- Vi er to mand i en firhjulstrækker og en randegraver, der skal ud og have lempet den om bord på randegraveren, fortæller han.

Ko skal destrueres

Herefter skal den køres op på en mere fast vej, hvor folk fra virksomheden DAKA kommer og henter koen og sender den til destruktion.

- Det er første gang, vi er ude og hente en ko. Som regel er det strandede sæler og marsvin og den slags, vi bugserer væk, fortæller Niels Jørgen Eriksen.

Læs også: Her er de døde koer drevet i land

Han og hans kolleger har gået og gættet på, hvor koen kan komme fra - og hvor de otte andfre køer, der er fundet på strande på Lolland og i Sydsverige kommer fra.

Gæt: Ko må komme fra kvægtransport

Fælles for køerne har været, at deres øremærker er væk, og at de har reb om bagbenene. Alle de ni steder, de er drevet i land har været på sydvendte kyster.

Teorierne går på, at køerne enten er røget i vandet under stormen i december, eller at de kan være smidt overbord fra et skib.

I Slagelse Kommunes Entreprenørservice har spekulationerne også haft frit løb.

- Vi hælder til, at der er nogen, der har smidt dem overbord fra et skib, der har fungeret som kvægtransport. Om det så har været fordi de var døde eller syge, det aner vi jo ikke, siger han.