Glæd dig: Varmt sommervejr på vej tilbage

Efter nogle dage med hårdt vejr vender solen sidst på ugen tilbage med masser af varme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du planlægger aktiviteter udenfor i denne uge, skal de lægges hen mod slutningen af ugen, hvis du ønsker sol og pæne varmegrader.

Indtil da skal et lavtryk først passere landet i løbet af mandag og tirsdag, fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Michael Skelbæk.

- Man kan dele ugen op i to. Vi starter ud i dag (mandag, red.) med et ret hidsigt lavtryk, som giver en del byger over hele landet og også en del blæst. Vi forventer en jævn til hård vind fra sydvestlig retning, og ude ved kysterne kan vinden nå op på en kuling, siger Michael Skelbæk til Ritzau.

Lavtrykket skal bruge hele mandagen og en del af tirsdagen på at passere, men så bliver vejret mere stabilt, og hen imod weekenden stiger temperaturen og antallet af solskinstimer.

- Så får vi endelig bugseret det her lavtryk væk, og så kommer der faktisk et højtryk ind og domineret vejret, og det giver nogle helt andre boller på suppen. Der bliver mere plads til solen, og temperaturen stiger støt og roligt, så vi i løbet af ugen kommer op omkring 20 grader onsdag og torsdag, fredag kommer vi over 20 grader og i weekenden kan vi få 22-23 grader, lyder det fra DMI's vagthavende.

Solskin og varme har de seneste år ikke været unormalt i september, og da vi også kan forvente blæst og byger, er den kommende uges vejr klassisk septembervejr, lyder det.

/ritzau/

Ulla Birgitte har sendt os denne video af regnvejret i Rønnebæk, der søndag ramte flere steder i regionen. Heldigvis lover DMI, at det gode vejr vil komme sidst på ugen.