Giv skatterabat til udkantsområder

Indfør skatterabat til virksomheder, der slår sig ned i udkantsdanmark. Sådan mener langt flertallet af danskerne ifølge en ny måling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis flere virksomheder som for eksempel Vestas skal komme med arbejdspladser til udkantsområderne, så kræver det en skatterabat.

Det mener mere end 50 procent af befolkningen, der går helt eller delvist ind for at indføre skatterabat til de virksomheder, der vælger at slå sig ned i udkantsdanmark.

Det viser en måling, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for DR.

- Langt flertallet af den danske befolkning mener, at der bør indføres en skatterabat til de virksomheder, der flytter til et yderområde, siger Mads Hovgaard Steffensen, senioranalytiker i Epinion.

Ifølge undersøgelsen mener 62 procent af befolkningen, at politikerne i Folketinget i en eller anden grad svigter yderområderne i Danmark.

Men i følge en professor på området, så er en skatterabat ikke nok til at få en virksomhed til at slå sig ned et bestemt sted. Sådan siger Flemming Just, professor ved institut for Miljø og Erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet, til DR Nyheder.

-  Jeg tror ikke, at en mindre skatterabat er nok til, at en virksomhed flytter, for tager vi de mere videnstunge arbejdspladser, så er det ikke skatten, som er afgørende, det er, at man har adgang til højtuddannet arbejdskraft, siger Flemming Just.