Giften flyder i haven (Video)

Danskernes brug af pesticider i haven er steget eksplosivt. Istedet for at fatte lugejernet griber vi ud efter sprøjteflasken, når der skal fjernes ukrudt, og det er efterhånden så stort et problem, at det kan true vores drikkevand, advarer Danmarks Naturfredningsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er farligt for os, det er farligt for vores reproduktion og det er farligt for vores drikkevand. Michael Leth Jess, der er vicedirektør i Danmarks Naturfredningsforening, har ikke noget godt at sige om danskernes stigende brug af sprøjtegift i haven.

Faktisk er de i naturfredningsforeningen så bekymrede over den stigende tendens til at skifte hakkejernet ud med kemi at de nu foreslår, at politikerne forbyder salg af pesticider til private. - Jeg synes at politikerne skulle leve op til sit ansvar og forbyde det, siger Michael Leth Jess til TV2 Øst.

Selvom vi danskere er mere optagede af miljøet end nogensinde før, hælder vi hvert år 85 ton pesticider ud i haverne. Hos Dalby Plantecenter er de enige med naturfredningsforeningen i, at gift i naturen er noget skidt. Alligevel findes pesticiderne på hylderne.

- Det er det, folk vil have. Vi har en travl hverdag med hentning af børn og så skal vi hjem og lave mad, så når vi ser at der er kommet ukrudt i indkørslen er det ned til havecenteret og bede om noget, der er hurtigt og effektivt, nemlig gift, siger Hans Erik Hansen, ejer af Dalby Plantecenter i Haslev.

Miljøministeriet har nu valgt at få analyseret tallene, for at se, om der er brug for en øget indsats mod pesticider, siger Christina Bøje, agronom i Miljøstyrelsen, til metroXpress.

[video:flv:090603_giftige_haver.flv]