Genbrugsstationer overlæsses med fjernsyn

Nyt tv-signal og billige fladskærme giver travlhed på regionens genbrugsstationer. De oplever nemlig, at langt flere borgere end hidtil afleverer deres gamle tv til skrot.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Første november skifter tv-signalet som bekendt fra analog til digitalt. Det kan mærkes på Næstved Genbrugsstation. Her oplever de ansatte, at folk har smidt cirka dobbelt så mange fjernsyn væk som normalt i løbet af det seneste års tid.

Det digitale tv-signal og de faldende priser på fladskærme er hovedårsagen til, at der i år er smidt rekordmange gamle fjernsyn ud. Firmaet H.J. Hansen modtager fjernsyn fra halvdelen af landets genbrugsstationer. I årets første ni måneder har det fået 2300 ton flere tv-apparater ind end sidste år. Det svarer til cirka 127.000 ekstra fjernsyn.

Man regner med, at omkring 53.000 husstande på landsplan får sort skærm ved overgangen til det nye signal. Det kan betyde mere travlhed på genbrugsstationerne, men det er vigtigt at aflevere de gamle tv-apparater.

- Der er utrolig mange ting fra sådan et fjernsyn, der kan genbruges. Det gælder for eksempel kobber, messing, plastik og ting fra printpladerne, fortæller Henrik Bro Andersen fra Næstved Genbrugsstation.

I alt kan omkring 80 procent af et fjernsyn genbruges.