¨

Gebyr får flere læger til at melde sig som vagtlæger

Foto: TV ØST

Det koster en praktiserende læge 12.000 kroner at blive fritaget for vagtlægetjans, og nu stiger antallet af læger der melder sig på banen.

De seneste måneder har 50 praktiserende læger meldt sig under lægevagten i Region Sjællands. Det sker efter, lægerne selv tidligere på foråret indførte et gebyr på 12.000 kroner per halvår for at blive fritaget. Det fortæller koordinerende vagtchef for vagtlægerne i Region Sjælland, Henning Orsholt til Nordvestnyt.

- Borgerne mærker ingen umiddelbart forskel, når de ringer. Men for os har det betydning. Vi har fået lidt nemmere ved at dække de vagter, i ellers har fået sværere og sværere ved at dække i takt med, at der blevet færre praktiserende læger de senere år, fortæller han.

Det samlede antal læger i vagtlægeordningen ligger nu på omkring 200 ud af cirka 470 praktiserende læger i Region Sjælland. Det betyder dog også, at mere end halvdelen af lægerne ikke deltager i ordningen.

Ifølge Henning Orsholt kan det skyldes, at lægerne bliver nødt til, at tage flere patienter ind i deres praksis.

- Det betyder, at lægerne bliver mere og mere presset i deres dagarbejde lægepraksissen. For at klare det, har de måttet skære andet arbejde fra, deriblandt nattevagter i vagtlægeordningen. Nu har vi så prøvet at få dem ind igen via gebyret. Men spørgsmålet er, hvordan det kommer til at gå på sigt, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App