¨

Gaverne vejer tungere end Jesus

Foto: TV ØST

Det er næppe nogen stor nyhed, men nu er det også blevet undersøgt: Det religiøse er kun en lille del af unges konfirmation. Fest, gaver og samvær med familien tæller langt mere.

Det vigtigste for hovedparten af de mange teenagere, der i denne tid bliver konfirmeret, er festen med familie og venner og ikke mindst gaverne. Til gengæld går de danske konfirmander langt mindre op i det kirkelige ritual i forbindelse med deres konfirmation. Det viser en ny undersøgelse blandt 1900 danske unge på Habbo Hotel, et af verdens største netsteder for teenagere.

Kun 13 procent af de unge peger på det kirkelige ritual som hovedmotivationen for at blive konfirmeret.

Næsten halvdelen af de unge siger, at det vigtigste er samværet med familie og venner. Og yderligere 35 procent fremhæver festen og gaverne som det vigtigste på den store dag.

Og det forstås, for hver fjerde konfirmand regner med at få omkring 20.000 kroner ud af festlighederne. Og yderligere 38 procent regner med 10.000-20.000 kroner.

De mange penge vil hver fjerde af konfirmanderne bruge på en ny computer, mens 40 procent vil spare pengene op. Og dermed er der god fornuft i bankernes årlige voldsomme charmeoffensiv over for de nyslåede konfirmander.

Om de unge skal konfirmeres, bestemmer de i høj grad selv. 70 procent af deltagerne i undersøgelsen har selv taget beslutningen.

11 procent siger dog, at det er deres forældre, der har truffet afgørelsen. 14 procent oplyser, at det er traditionerne, der sender dem til alteret.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App