Gamle rønner skal væk

Det bliver nu igen muligt for kommunerne at få penge til at rive faldefærdige huse ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen har i deres nye vækstreform sat 400 millioner kroner af, over to år, til at fjerne misligholdte ejendomme. Både på Lolland og i Odsherred mener de, at det er en nødvendighed med flere penge.

 

-       Vi har jo et behov for i Kommunerne, at det ser pænt ud, så det bliver attraktivt at bosætte sig, man vil jo ikke bosætter sig ved siden af en ruin, siger Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (soc.dem.)

I 2014 og 15 har regeringen hvert år sat 200 millioner kroner af, til at rive faldefærdige huse ned. Kommunerne kommer til at ansøge om pengene, men der er en prioriteringsliste.

 

-       Vi så på den tidligere regerings nedrivningspulje, og det var meget gamle landbrugsejendomme, der blev revet ned, og vi prioriterer her landsbyerne, siger Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

 

På Lolland har de været i gang længe, men kommunen mener, at de har brug for 20 millioner fra den nye pulje, hvis alle gamle rønner skal væk.

 

-       Hvis det her skal have en betydning for os, så skal vi have mindst 20 millioner, fortæller Lollands borgmester, Stig Vestergaard (soc.dem.)