Gå ikke over sporet - der kommer mange tog

I de kommende måneder kører der flere og hurtigere tog på strækningen Næstved-Køge-Roskilde, end der plejer. DSB og Banedanmark advarer derfor mod at krydse sporene på strækningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er de tog, der normalt kører på Sydbanen mellem Ringsted og Næstved, der lægger vejen om, mens der arbejdes på Sydbanen.

Det betyder, at der vil køre syv tog i timen mod normalt to på strækningen Næstved-Køge-Roskilde, og derfor advarer DSB og Banedanmark ekstra mod, at man krydser sporet på steder, hvor det ikke er tilladt. Strækningen er i forvejen plaget af mange sporkrydsere, men nu frygter både DSB og Banedanmark hvad der kan ske, når både antallet af tog og hastigheden øges. Samtidig køres der med mere lydløse og gennemkørende tog.

Ingen respekt
- Vi har det problem, at folk simpelthen ikke respekterer sporene. Og vi vil derfor opfordre til, at folk tænker sig ekstra om og tager den lille omvej, der måske er hen til en autoriseret overgang. Det er også vigtigt at overveje, at man som voksen er rollemodel for en masse børn, der hver dag ser de voksne traske hen over banen - og som måske derfor gør det samme, siger områdechef i Banedanmark, Kim Andersen.

Lokomotivførerne oplever dagligt, at folk på strækningen skyder genvej over skinnerne, og Banedanmark og DSB forsøger nu i fællesskab at gøre noget ved det stigende problem med sporkrydsere. En stor del af indsatsen går på at oplyse passagerer, beboere, institutioner, arbejdspladser og lodsejere langs banen om, hvor farligt det er at krydse jernbanesporene. Det sker bl.a. i samarbejde med Sydsjællands og Lolland Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi. Endvidere har Banedanmark sat hegn op på kritiske steder på strækningen.

Politiet vil i hele perioden, hvor sporarbejdet foregår, holde et ekstra øje med sporkrydsere og udstede bøder til folk, der færdes ulovligt i sporet.