¨

Fyrværkeribatterier er farlige

Foto: TV ØST

De seneste tre år er antallet af batteriskader mere end fordoblet i regionen. Nogle af batterierne eksploderer, fordi de har en funktionsfejl.

Familien Vange husker tydeligt nytårsaften sidste år. Lidt i tolv antændte sønnen Jacob en batteri.

-  Han fik en af de der kugler fra batteriet ned i hans hættetrøje, hvor der så skete en eksplosion, og så stod han I flammer, siger Søren Vange.

Jacob Vange fik flere brandsår i nakken, men er sluppet uden varige men. Men han er ikke den eneste der er kommet galt afsted. De seneste tre år er antallet af skader med batterier nemlig eksploderet i Region Sjælland.

Nytårsaften 2007 kom 8 til skade med et batteri. I 2008 var det tal 10, og i 2009 kom antallet af batteriulykker op på 17. Altså mere end en fordobling.

Overlæge Jens Lauritsen fra Odense Universitetshospital efterlyser nu bedre sikkerhed.

- Nogle af batterierne er ikke teknisk i orden. Det synes jeg er meget forkasteligt, at man køber et produkt, som ikke er i orden. Det vil sige, at de springer for tidligt. Det går en ildkugle ud igennem siden af batteriet og rammer nogle, der i øvrigt afholder sikkerhedsafstanden, og dem må vi havde udryddet ved at få et bedre produkt og bedre sikkerhed på markedet, siger Jens Lauritsen, der er overlæge på Odense Universitetshospital.

Men han understreger dog, at det også vigtigt, at brugerne husker at bruge batterierne rigtigt.

02:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App