Fyr chefen

I disse finanskrise-tider er frygten for at miste jobbet er rykket lidt tættere på. Men inden fyresedlen rammer dit skrivebord, skal du måske overveje, om det er DIG, der skal fyre din ARBEJDSGIVER. Sådan lyder opfordringen i hvert fald i en ny bog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er ikke noget der kan gå værre, end at jeg skal ud og finde et nyt job, griner Susan Odborg fra Guldborgsund.

Hun har efter 23 år sagt farvel til et trygt job på biblioteket i Nykøbing Falster og lever nu som selvstændig keramiker. Hun er en af de personer, som er blevet interviewet til en ny bog om at starte som selvstændig, efter man har rundet de 50 år. At tage springet og fyre sin arbejdsgiver, som Abelone Glahn kalder det i sin bog, er specielt relevant for de ældste på arbejdsmarkedet.

- Det, at man kan se slutningen gør, at man tænker: "Så vil jeg gøre det. For jeg vil ikke ligge på mit dødsleje og sige, jeg skulle have prøvet det", fortæller Abelone Glahn.

For Susan Odborg var det sygdom og dødsfald, der fik hende til at tage springet ud i livet som selvstændig. Som 32-årig blev hun enke og lovede sig selv, at hun aldrig ville udskyde sine drømme. Alligevel tog den ene dag den anden. Men pludselig ramte sygdom og død igen tæt på hende. Og hun kom i tanke om, hvad hun havde lovet sig selv.

Det er helt bevist at bogen er rettet mod det modne publikum på 50 plus.

- De har ofte siddet lang tid i samme stilling og opbygget en enorm kompetence og er måske blevet den bedste på deres felt, siger Abelone Glahn.

Mange sidder med kompetencen i deres nuværende job, som de lige så godt kunne udbyde på konsulentbasis, men for Susan Odborg var det hendes fritidsinteresse, som blev opprioriteret. Uanset hvad, er overvejelserne de samme.

- Det koster penge at leve. Og jeg var glad for mit job på biblioteket, og jeg vidste godt, at hvis jeg sagde det op, så fik jeg det ikke lige igen, fortæller Susan Odborg

Men fordelen ved at være selvstændig er i følge de to kvinder ikke økonomi, men frihed.

- Måske bliver man ikke rig, men man bliver lykkelig, fastslår Abelone Glahn.
- Det, at det er mig selv der bestemmer, det er meget inspirerende for mig, supplerer Susan Odborg.

Se mere om bogen og gode råd på:

www.50plusognystartet.dk