Fuldt besat på højskoler i Nordvestsjælland

Sommerkurser på højskoler er populære. Flere steder melder om alt udsolgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange danskere vælger at droppe sommerhus og charterferie og tilbringer i stedet ferien på en af de mange højskoler landet over. De nordvestsjællandske højskoler er stort set fuldt besat mange måneder før, sommeren melder sin ankomst. Det skriver Nordvestnyt.

På Vallekilde Højskole har man i flere år arrangeret korte kurser, hvor hele familien kan være med, og kurserne er enormt populære, fortæller viceforstander Håkon Stolberg til Nordvestnyt:

- Vores familie-kurser har været udsolgt i lang tid. Mange vælger at reservere plads på næste års kursus, allerede når de tager hjem fra et kursus. Mange af vores gæster kommer på besøg år efter år. I år oprettede vi et ekstra kursus for at kunne følge med efterspørgslen.

Andre højskoler mærker også efterspørgslen

Den Rytmiske Højskole i Jyderup ved Vig og Jyderup Højskole tilbyder også familie-kurser af forskellig slags, og her kan man nikke genkendende til erfaringen.

- Vi holder et familie-kursus hver sommer. Det er vores mest søgte kursus, fortæller Lone Jensen, der er sekretær på Jyderup Højskole.

Andre højskoler som Kunsthøjskolen i Holbæk og Ubberup Højskole nær Kalundborg tilbyder ikke deciderede familie-kurser. Alligevel oplever man stor søgning til højskolernes sommerkurser.

- Vores kurser, korte som lange, drejer sig i høj grad om livsstil, ernæring og idræt. Vi har ikke familie-kurser, men vi får ofte besøg af for eksempel ægtepar, kærestepar eller måske en mor og en voksen datter til vores sommerkurser. De er altid hurtigt udsolgt, siger Henrik Kristensen, der er kommunikationsansvarlig på Ubberup Højskole til Nordvestnyt.