Fulde unge bruger ambulancer som taxa

Hver weekend får fulde unge ambulancer til at køre deres alt for stive venner ven. Så bliver aftenen ikke ødelagt for dem, der stadig kan feste videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver weekend bliver 112 kimet ned af unge, som gerne vil bestille en ambulance til venner og veninder, som de synes, er blevet for fulde.

Ved at lade en ambulanceredder tage over slipper de nemlig for at ødelægge en våd og sjov aften i byen. Det skriver metroxpress.

- Mange unge tror, at de kan ringe efter en ambulance, som da lige kan køre deres fulde venner hjem. Det sker flere gange hver weekend, siger Claus Skriver, sundhedsfaglig leder af vagtcentralen i Region Sjælland, til metroxpress.

- Men vi er altså ikke et taxiselskab. Vi er her for at tage vare på folk, der er kommet alvorligt til skade, siger han.

Kan tage tid fra et hjertestop

Erika Frischknecht Christensen, lægelig chef, Præhospitalet i Region Midtjylland, kender i den grad til opkaldene fra unge på våde byture.

- Det her er alvorligt og kan i værste fald tage tid fra en udrykning til en patient med hjertestop, advarer hun.

Ifølge Erika Frischknecht er de, som ringer, ofte så fulde, at de ikke kan forklare, hvor slemt det står til. Derfor tør man ikke andet end at sende en ambulance ud til en fest, hvor det viser sig, at ingen har brug for lægehjælp.