¨

Frostvejret giver bilister startproblemer

Foto: TV ØST

Hundredevis af bilister her i landsdelen har haft startproblemer de sidste par dage. Den hårde frost har udfordret bilbatterierne.

Det kan være svært at nå på arbejde til tiden i disse dage.


Frostvejret driller nemlig mange bilister, som kun bruger bilen til korte ture. Det gør nemlig, at bilens batteri ikke kan klare kulden.


- Hvis de kører små ture med elbagrude og alt det tændt, så når den ikke at lade batteriet op, og så - på et tidspunkt - så vil den ikke starte, siger Brian Rasmussen, der er redder hos Falck i Nykøbing Falster.


Brug for starthjælp


Med frostgrader på helt ned til minus 16-17 grader her i landsdelen har både Falck og Dansk Autohjælp haft ekstra travlt.


Fra natten til onsdag og ind til klokken 16.30 i dag, torsdag har de to selskaber haft 1323 opkald fra bilister her i landsdelen, 586 af dem har haft brug for starthjælp.


Sidst de to selskaber havde lige så travlt var ved snevejret i begyndelsen af december, men der var det nogle lidt andre opgaver, redderne kørte ud til.


- I modsætning til nogle af dagene i december, hvor vi lavede rigtig mange fritrækninger og bjærgninger, er det tydeligt, at i disse dage er det kulden, der driller bilerne og ikke så meget glatføre, fortæller Ellen Trolle, der er vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App