¨

Frivillige mødes i fantastisk fællesskab - sender nødhjælp til udlandet

Foreningen Nødhjælpsdepotet i Næstved hjælper folk i den tredje verden, og de håber nu at blive årets Fantastiske Fællesskaber. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

I Næstved har en gruppe pensionister i flere år sendt genbrugsting til den tredje verden. Nu håber de at blive årets Fantastiske Fællesskab.

I gennem knap tre årtier har en flok frivillige i Næstved samlet gamle brugte ting og sager og sendt det afsted som nødhjælp.

Nu håber de at kunne vinde titlen som årets Fantastiske Fællesskab og 100.000 kroner.

Fællesskabet opstod tilbage i 1990, hvor en gruppe ulønnede pensionister begyndte at indsamle genbrugsting sammen. Det skulle de dengang sende til Litauen. 

Vi hjælper hovedsageligt mennesker i Afrika ved at sende ting ud til skoler og hospitaler.

Ole Olsen, frivillig, Nødhjælpsdepotet

I dag har de stiftet foreningen med navnet Nødhjælpsdepotet og sende nødhjælp ud til mange forskellige lande. Det forklarer Ole Olsen, som er frivillig og lageransvarlig.

- Vi hjælper hovedsageligt mennesker i Afrika ved at sende ting ud til skoler og hospitaler. Vi har også sendt ud til plejehjem i Polen. Man kan sige at det er hele den kommunale sektor i de forskellige lande rundt omkring. Og det er over 20 lande, vi sender ting til, siger Ole Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foreningen Nødhjælpsdepotet har blandt andet støttet en skole i Zimbabwe i Afrika med nødhjælp. Foto: Privatfoto

Gør en god indsats for den tredje verden

Nødhjælpsdepotet støtter blandt andet lande som Marrokko, Gambia, Togo, Rumænien, Ukraine, Burkina Faso og Etiopien. De har for eksempel støttet en skole i Zimbabwe, som nødhjælpen bliver sendt til.

Det sociale arbejde giver det her fællesskab. Og vi gør en god indsats for den tredje verden på den måde, at de ting, vi samler sammen, sender vi ud

Ole Olsen, frivillig, Nødhjælpsdepotet

- Det sociale arbejde giver det her fællesskab. Og vi gør en god indsats for den tredje verden på den måde, at de ting, vi samler sammen, sender vi ud. Inden da reparerer vi det og gør tingene i stand, siger Ole Olsen.

Alt bliver pakket og gjort klar i de gamle lagerbygninger ved Rønnebæksholm, hvor de frivillige arbejder to gange om ugen.

- Så har vi en person, der sorterer køkkenting lige her foran mig. Til venstre for mig sorterer man tøj, som bliver stablet op i de kasser derovre, som er klar til at blive sendt ud, siger Ole Olsen, mens han viser rundt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her viser Ole Olsen rundt i deres lagerbygninger, hvor de pakker genbrugsting til den tredje verden. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Sådan tilmelder du dig

Hvis du kender til et unikt og fantastisk fællesskab eller selv er del af et, så kan du melde fællesskabet til TV2 ØST's store konkurrence.

Her gælder det om at blive regionens mest fantastiske fællesskab, hvor det er muligt at vinde 100.000 kroner. 

Du kan tilmelde dit fantastiske fællesskab via linket her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App