Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det frisk ost som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet
Her finder du råvarerne:
Mejeriet Morgenlys, der især producerer økologiske skimmeloste, blev startet i oktober 2014 af Martin Borre Nielsen.
Som mejerichef og ejer af Mejeriet Morgenlys håber Martin Borre Nielsen at kunne bidrage til en øget opmærksomhed på dyrevelfærd, lokale fødevarer og kvalitet igennem sit håndværk.
Produktionen i Morgenlys foregår i renoverede lokaler i en ældre landbrugsejendom beliggende i Sørbymagle mellem Slagelse og Næstved.
Produkterne, der alle er økologiske, produceres efter gode håndværksmæssige traditioner hvor f.eks. den drænede yoghurt syrner i 12 timer og drænes i bomuldsklæder.
Du kan læse mere om mejeriet på mejerietmorgenlys.dk
Mejeriet har en lille butik, hvor der er mulighed for at købe produkterne. Adressen er Kirkerupvej 33, Slagelse
1 dl Friskost1 dl yoghurt1 spsk sennep1 scalotteløglidt frisk purløg 1 avokado
100 gr. Stenbiderrogn2 tsk sukkersalt og peber
1 Agurk½ dl eddike
1 dl oliefrisk kørvelfriske ærtespirer
Evt. lidt Salturt og skovsyre til pynt
8 sprøde kiks
Bland yoghurt og friskost, med lidt sennep.
Lav en dressing hvor kørvel og ærtespirer, blendes med olie - brug en stavblender i et højt glas. Rør ca. ½ dl i ostecremen.Kom cremen i en sprøjtepose
Skær ca. 8 cm tynde skiver af agurken på langsKom lidt eddike over
Rør sukker, samt salt og peber i stenbiderrognen
Skræl et scalotteløg og skær det ud i tynde ringeHak purløg fint
Smør lidt ost ud på tallerkenen. Læg lameller af avokado uden skræl ovenpå.Sæt agurker på, derefter små sprøde kiksSæt små dutter af ostecremen på og derefter stenbiderrognenPynt med løg, purløg, ærtespirer, skovsyre og salturtDryp lidt af dressingen på
Du kan hente opskriften her
-->