Fremgang: Markant fald i antallet af dødsulykker på arbejdet

En ny opgørelse fra Arbejdstilsynet viser, at antallet af dødsulykker på arbejdet i 2017 var historisk lavt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 34-årig ukrainsk mand mistede i oktober sidste år livet, da han faldt ned i en kornsilo på et landbrug ved Tølløse på Nordvestsjælland. Senere viste det sig, at arbejdsmiljøloven var blevet overtrådt.

Mandens liv tæller med i statistikken over dødsulykker, der viser at 25 mennesker i 2017 mistede livet på jobbet. Det er DOG det laveste antal siden 1979, hvor man begyndte at registrere arbejdsrelaterede dødsulykker.

Det viser en ny opgørelse fra Arbejdstilsynet. Ifølge opgørelsen er antallet af dødsulykker på jobbet faldet fra 33 i 2016 til 25 i 2017.

Det største fald ses inden for landbruget, hvor antallet af dødsfald er faldet fra 11 i 2016 til 5 i 2017. Landbruget er dog fortsat en af de brancher med flest dødsulykker. 

Arbejdsulykker med dødsfald

Samtidig er der er sket en lille stigning af dødsulykker inden for byggeriet. 

Flere uanmeldt besøg på byggepladser

For at nedbringe antallet af ulykker og nedslidning i byggebranchen har regeringen for nyligt iværksat en ny tilsynsmetode.

Det betyder, at Arbejdstilsynet blandt andet i højere grad kommer på uanmeldt besøg på byggepladser, og at der føres tilsyn på hele byggepladsen og ikke kun den enkelte virksomhed. 

 
 
Foto: Arbejdstilsynet