Fredag får danskerne de laveste benzinpriser i seks år

Skal man ud og køre langt i vinterferien, så skal man sørge for at tanke benzin fredag morgen eller formiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag falder prisen på benzin til det laveste niveau i seks år. Det skriver foreningen Forenede Danske Motorejere (FDM) torsdag på sin hjemmeside.

Listeprisen for benzin falder med tre ører til 10,20 kroner for en liter oktan 95, og listeprisen for diesel falder med 10 ører, så den kommer ned på en pris, der hedder 8,39 kroner.

2,47 kroner laver end i sommer

Men forbrugerne kan højest sandsynligt få fyldt tanken op endnu billigere end det, da prisen på tankstationerne - den såkaldte standerpris - typisk ligger en krone eller mere under listeprisen.

Lidt uden for Vordingborg på Københavnsvej var prisen på oktan 95 benzin 8,75 kroner og 6,88 kroner for diesel ved F24-tanken, og i Maribo kunne man ved OK-tanken Ved Aaen købe oktan 95 til 8,78 kroner, mens den lå på 9,19ved Ingo på Flakagervej i Kalundborg.

Fredagens priser vil være cirka 2,47 kroner lavere end sommerens priser, og det store fald betyder altså samtidig, at priserne bliver de laveste i seks år, ifølge FDM.

Ifølge Allan Skytte Christensen, som er forbrugerøkonom hos FDM, skyldes prisfaldet den meget lave oliepris.

Find et sted med konkurrence

Han har desuden en række gode råd til de danskere, som gerne vil have tanket bilen billigt op, inden de kører på vinterferie.

- Det bedste er at finde et sted, hvor der er priskonkurrence. Det vil sige de store byer eller indfaldsvejene til de store byer. Det er der, hvor der er mange tankstationer, og det er derfor også de steder, hvor der er priskonkurrence, siger han til Ritzau.

- Og så skal man undgå motorvejene, for der ligger priserne typisk en krone højere end normalt. Og så skal man tanke inden klokken 10, for det er det tidsrum, hvor benzin og diesel er billigst.

Chancen for at få diesel og benzin til "udsalgspris" er størst om morgenen og formiddagen. Lokale priskrige ender ofte om morgenen, da brændstofprisen så skal justeres, så den matcher ændringen i olieprisen.

Du kan selv tjekke benzinpriserne her.

/ritzau/