¨

Fradrag til håndværkerløn skaber tusinder af job

Foto: TV ØST

Ordningen, hvor boligejere kunne trække håndværkerlønninger fra i skat, har for alvor givet bonus på jobmarkedet. Ordningen har givet masser af jobs.

Småreparationer. Nyt badeværelse. Et større køkken. Nye vinduer i udestuen.

Masser af danskere har gjort brug af ordningen med et skattefradrag for lønudgifter til hjælp og istandsættelser i hjemmet. Og det er slået tydeligt igennem på byggeriets ordrebøger.

Det viser en undersøgelse, som arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeri har lavet blandt medlemmerne, skriver Jyllands-Posten.

Flertal oplevede vækst

- Jeg er glædeligt overrasket over, at så mange medlemmer har fået flere ordrer på grund af ordningen. Det er flere, end jeg havde håbet, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

I undersøgelsen siger mere end syv ud af 10, at de har fået enten mange flere eller lidt flere ordrer som følge af BoligJob-ordningen.

Hver tredje virksomhed klarede sig godt

Samtidig siger 35 procent, at ordningen har været medvirkende til, at virksomheden har ansat flere medarbejdere eller undgået at fyre folk.

Dansk Byggeri har regnet på, hvad ordningen har betydet for beskæftigelsen i byggeriet, og ifølge organisationens økonomer har det givet knap 5000 job direkte i byggeriet og i afledte effekter.

Økonom ikke sikker på tal

Seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRFkredit føler sig ikke sikker på tallet, for det er svært at vide, om virksomhederne ville have ansat alligevel. Og om de opgaver, danskerne får lavet, var blevet udført alligevel.

- Men man kan se af de officielle opgørelser fra Danmarks Statistik, at der i de seneste tre måneder er sket en vækst i beskæftigelsen i byggeriet med godt 3000 personer, siger Mikkel Høegh til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App