Forvirring om hjertepatienter kan blive her i regionen

Region Sjælland mener at have fået ja til hjemtage en del af hjerteoperationerne fra Rigshospitalet, men Sundhedsstyrelsen afviser, at det skulle være tilfældet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) var måske lige hurtigt nok ude, da han tirsdag til flere medier udtalte, at Region Sjælland nu kan hjemtage en del af hjertepatienterne til Region Sjælland i stedet for at lade dem behandle på Rigshospitalet.

Ifølge formanden skulle Sundhedsstyrelsen på et møde have givet grønt lys til, at lægerne på Roskilde Sygehus i første omgang forsigtigt starter op med planlagte operationer i dagtimerne, og hvis alt forløber som det skal, så kan Roskilde Sygehus indenfor halvandet år, også foretage akutte ballonudvidelser døgnet rundt

Men det afviser Sundhedsstyrelsen ifølge DR Sjælland.

- Vi har ikke godkendt akut ballonudvidelse på Roskilde Sygehus. Vi har fået en henvendelse fra både Region Sjælland og Hovedstaden om, at man ønsker at se på et udbygget samarbejde, og det, vi har sagt, er, at vi nu har aftalt et nyt møde i slutningen af oktober, hvor vi vil høre på de faglige argumenter eller eventuel ny viden, som gør, at vi skal ændre på de retningslinier, vi har i dag. Men der er ikke lavet nogen aftale, understreger chef for sygehuse og beredskab i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, overfor DR Sjælland.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Region Sjællands formand Jens Stenbæk (V), om hvorvidt han har misforstået udfaldet af gårsdagens møde med Sundhedsstyrelsen.