Forslag: Slagteriarbejdere skal bruge løn på svin

Banebrydende forslag skal sikre arbejdspladser på de danske slagterier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagteriarbejdere på Danish Crown skal investere op mod 600 millioner kroner af deres løn i svineproduktion, ifølge et forslag fra tillidsmandskollegiet, der har forhandlet initiativet på plads med ledelsen i koncernens svinekødsdivision, DC Pork.

Investeringerne skal vende udviklingen i antallet af arbejdspladser på svineslagterierne i Danish Crown gennem genetablering af produktionen af slagtesvin hos selskabets andelshavere.

- Det er et banebrydende forslag, som selvfølgelig skal til afstemning blandt alle vores kolleger, siger formanden for Tillidsmandskollegiet i Danish Crown, Lars Mose.

- Men det er også en drastisk udvikling, som vi igennem en årrække har været vidner til, når vi ser på antallet af kolleger på svineslagterierne i Danmark. Den udvikling vil vi vende. Det er vores egne arbejdspladser, det handler om, siger han i en pressemeddelelse.

Skal skaffe 3 millioner svin

Målet er at øge antallet af slagtesvin med tre millioner i løbet af fire år. Opfyldes målet, vil det skabe nye arbejdspladser på slagterierne.

Medarbejderne får nu et par uger til at tygge på forslaget, der sendes til afstemning inden udgangen af september.

Udgangspunktet er, at investeringen svarer til 6,4 procent af bruttolønnen i 2014. Derefter nedtrappes satsen til 4,7 procent i 2015 og 3,2 procent i 2016 samt 1,8 procent i 2017.

De ansatte kan vælge at anvende pensionspenge på investeringen, og dermed undgå at få trukket beløbet på lønsedlen

/ritzau/