Forslag fra DF: Udkantsgymnasier skal have ekstra penge

Gymnasierne i de yderligste egne af Danmark skal have ekstra midler, mener Dansk Folkeparti, der vil give 500.000 kroner ekstra til gymnasierne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Når vi ser på uddannelsessituationen i provinsen og særligt i Region Sjælland, så er der behov for, at flere tager en uddannelse.

Sådan lyder det klart og tydeligt fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

quote Det skal blandt andet hjælpe til, at man kan have en undervisning på et højt niveau. Men det skal også gøre, at man kan rekruttere flere elever, der synes, det er attraktivt at komme på gymnasiet

René Christensen (DF), finansordfører

Derfor går han og de øvrige Dansk Folkeparti-medlemmer til forhandlingsbordet med det forslag, at man prioriterer at give udkantsgymnasier ekstra midler.

- Derfor har vi foreslået, at de her udkantsgymnasier, som vi også har i Region Sjælland, de skal have en halv million kroner, siger han til TV ØST.

180206_zbc_master.transfer.jpg
Læs også
Erhvervsskole om droppede besparelser: Nu får vi arbejdsro
180206_zbc_master.transfer.jpg
Læs også
Erhvervsskole om droppede besparelser: Nu får vi arbejdsro

Skal give undervisning på højt niveau

Tidligere på måneden indgik regeringen og DF en aftale om at skrotte de årlige besparelser på erhvervsuddannelserne (omprioriteringsbidraget). I sidste uge blev de så enige om at afsætte 2,3 milliarder kroner som et løft til erhvervsuddannelserne.

Men René Christensen og DF mener altså også, man bør skæve mod gymnasieuddannelserne i udkantsområderne.

- Det skal blandt andet hjælpe til, at man kan have en undervisning på et højt niveau. Men det skal også gøre, at man kan rekruttere flere elever, der synes, det er attraktivt at komme på gymnasiet, ligesom at vi satte flere penge af til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, lyder det fra René Christensen.

Der kommer til at mangle faglærte
Læs også
Regeringen vil bruge knap to milliarder på erhvervsskoler
Der kommer til at mangle faglærte
Læs også
Regeringen vil bruge knap to milliarder på erhvervsskoler

Kan være win-win for kommuner

Han mener, det kan være ren win-win, hvis uddannelserne får et løft.

- Når man kigger på provinsen i hele Danmark, så er udfordringen også skattegrundlaget, - altså kommunernes økonomi der er dårlig, og det er den jo fordi uddannelsesniveauet er lavere, siger han og uddyber:

- Hvis vi kan gøre det mere attraktivt og nemmere og bedre at tage sig en ungdomsuddannelse, så får kommunerne også på sigt en bedre økonomi, så det her er at investere i fremtiden. Vi synes, det er rigtig gode penge, og vi håber, det lykkes, siger han.

De 500.000 kroner er til at finde, mener han.

- Det her forslag finder man på finansloven. Det er ikke sådan nogle 'hokus-pokus'-penge, hvor man tager noget ud i den ene ende og putter ind i den anden ende. Det er friske penge, som vil gå til de her gymnasier, siger han.

Kunne der være andre steder, de her midler var vigtigere at sende hen?

- Man skal altid prioritere, men noget af det vigtigste for provinsen er, at man får flere til at tage en kompetencegivende uddannelse, lyder det. 

Finanslovsforhandlingerne er i fuld gang i denne uge. Finansloven vedtages i december.

Murer
Læs også
Erhvervsuddannelser er nu på niveau med HF og gymnasiet
Murer
Læs også
Erhvervsuddannelser er nu på niveau med HF og gymnasiet

Nyhedsoverblik