¨

Forslag fra DF: Udkantsgymnasier skal have ekstra penge

René Christensen og Dansk Folkeparti mener, at man skal prioritere at gøre det mere attraktivt at tage en uddannelse i provinsen.

Gymnasierne i de yderligste egne af Danmark skal have ekstra midler, mener Dansk Folkeparti, der vil give 500.000 kroner ekstra til gymnasierne.

- Når vi ser på uddannelsessituationen i provinsen og særligt i Region Sjælland, så er der behov for, at flere tager en uddannelse.

Sådan lyder det klart og tydeligt fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

Det skal blandt andet hjælpe til, at man kan have en undervisning på et højt niveau. Men det skal også gøre, at man kan rekruttere flere elever, der synes, det er attraktivt at komme på gymnasiet

René Christensen (DF), finansordfører

Derfor går han og de øvrige Dansk Folkeparti-medlemmer til forhandlingsbordet med det forslag, at man prioriterer at give udkantsgymnasier ekstra midler.

- Derfor har vi foreslået, at de her udkantsgymnasier, som vi også har i Region Sjælland, de skal have en halv million kroner, siger han til TV ØST.

Skal give undervisning på højt niveau

Tidligere på måneden indgik regeringen og DF en aftale om at skrotte de årlige besparelser på erhvervsuddannelserne (omprioriteringsbidraget). I sidste uge blev de så enige om at afsætte 2,3 milliarder kroner som et løft til erhvervsuddannelserne.

Men René Christensen og DF mener altså også, man bør skæve mod gymnasieuddannelserne i udkantsområderne.

- Det skal blandt andet hjælpe til, at man kan have en undervisning på et højt niveau. Men det skal også gøre, at man kan rekruttere flere elever, der synes, det er attraktivt at komme på gymnasiet, ligesom at vi satte flere penge af til at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse, lyder det fra René Christensen.

Kan være win-win for kommuner

Han mener, det kan være ren win-win, hvis uddannelserne får et løft.

- Når man kigger på provinsen i hele Danmark, så er udfordringen også skattegrundlaget, - altså kommunernes økonomi der er dårlig, og det er den jo fordi uddannelsesniveauet er lavere, siger han og uddyber:

- Hvis vi kan gøre det mere attraktivt og nemmere og bedre at tage sig en ungdomsuddannelse, så får kommunerne også på sigt en bedre økonomi, så det her er at investere i fremtiden. Vi synes, det er rigtig gode penge, og vi håber, det lykkes, siger han.

De 500.000 kroner er til at finde, mener han.

- Det her forslag finder man på finansloven. Det er ikke sådan nogle 'hokus-pokus'-penge, hvor man tager noget ud i den ene ende og putter ind i den anden ende. Det er friske penge, som vil gå til de her gymnasier, siger han.

Kunne der være andre steder, de her midler var vigtigere at sende hen?

- Man skal altid prioritere, men noget af det vigtigste for provinsen er, at man får flere til at tage en kompetencegivende uddannelse, lyder det. 

Finanslovsforhandlingerne er i fuld gang i denne uge. Finansloven vedtages i december.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App