¨

Forsikring mod arbejdsløshed

Foto: TV ØST

Frygten for at blive arbejdsløs er så stor, at det nu er muligt at forsikre sig, så man kan beholde både strøm og benzin, hvis uheldet skulle være ude.

Strømmen slukkes, benzintanken er tom. Det er scenarier, de fleste frygter. Men hvis man bliver arbejdsløs, så er det nu muligt at forsikre sig mod trænge tider. En række private firmaer tilbyder for et lille beløb om måneden, at man kan blive forsikret, så man stadig har råd til helt almindelige hverdagsting.

Hos OK Benzin tilbyder man kunderne at betale 2,8 % af deres månedlige benzinforbrug i forsikring om måneden. Går man hen og bliver arbejdsløs, kan man i et halvt år tanke for det beløb, man hidtil har gjort. Nu betales benzinen af forsikringen.

- Forsikringsordningen går helt kort ud på, at hvis jeg nu blev arbejdsløs i morgen, så kan jeg blive ved med at tanke på mit benzinkort, som jeg plejer, siger Lene Bonde, der er kommunikationschef hos OK Benzin.

Sluk for strømmen

Energiselskabet Seas NVE tilbyder også en månedlig forsikring, så man undgår, at der bliver slukket for strømmen, hvis man, fordi man er blevet arbejdsløs, ikke betaler regningerne.

Hos Forbrugerrådet bliver forsikringsordningerne kritiseret. De mener, at forsikringerne tjener penge på folks frygt for at blive arbejdsløse.

Lene Bonde mener dog ikke, at der er forskel på deres forsikring frem for andre.

- Al forsikring handler jo om, at man sikrer sig i mod noget, som man ikke vil have sker. Tegner man en rejseforsikring, så er man jo heller ikke konstant nervøs for, at man bliver slået ned eller mister sin kuffert på rejsen. Det er præcis det samme med vores forsikringer, siger hun.

Forbrugerrådet anbefaler, at man i stedet sparer op, hvis man vil sikre sig mod økonomiske vanskeligheder, hvis man skulle løbe ind i arbejdsløshed.

03:29 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App