Forsigtig optimisme

Inden for de næste seks måneder regner virksomhederne i Region Sjælland med, at beskæftigelses-situationen er en smule bedre end i dag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da de samme virksomheder i øjeblikket har cirka tre procent færre ansatte end for tre måneder siden, kunne det se ud, som om den værste krise er overstået. Det fortæller Dagbladet.

Optimismen er størst inden for information, kommunikation, finansiering og erhvervsservice, mens industrivirksomhederne er mest pessimistiske.

-Man kan sige, at undersøgelsen er udtryk for virksomhedernes forhåbninger på egne vilkår. De er ikke så pessimistiske som for blot nogle få måneder siden, siger Jan Hendeliowitz, direktør for Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.

Men han deler ikke helt virksomhedernes optimisme. Beskæftigelsesregionen regner med, at arbejdsløsheden øst for Storebælt vil stige til 45.000-50.000 ledige ved årets udgang mod knap 34.000 i dag.- Vi inddrager flere faktorer end den enkelte virksomhed. Vi tror således, at de internationale konjunkturer vil slå hårdere igennem. Efterspørgslen vil formentlig stagnere det næste halve år og bygge- og anlægsbranchen blive ramt hårdere, lyder Hendeliowitz' vurdering.

En undersøgelse, som Rambøll Management har lavet for Beskæftigelsesregionen, viser, at forventningerne hos de deltagende 1250 private virksomheder munder ud i, at de vil beskæftige en halv procent flere end i dag.