Forlystelsesparker: Bedste sommer i årevis

Masser af sol og jævne temperaturer har fået folk til at strømme til de regionale forlystelsesparker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Bedste sommer i flere år.

Så kontant er meldingen fra Søren Kragelund, der er formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD). De seneste mange ugers sol og varme har i den grad fået turister og danskere til at strømme til landets forlystelsesparker. Og det kan mærkes på kistebunden.

- Juli er vores absolut mest besøgte måned. Af alle sommerens gæster kommer ca. 60-65 % af gæsterne netop i de 31 dage. Så når vi har sol og høje temperaturer, som vi har haft det seneste stykke tid, så er det i den grad noget vi kan mærke, siger Søren Kragelund til P4 Sjælland.

Vejret er forlystelses-vejr

Hos en af Danmarks største forlystelsesparker, BonBon-Land i Holme-Olstrup, kan man også godt mærke den danske sommer.

Peter Bak-Larsen, der er salgs- og marketingsdirektør, siger, at vejret faktisk ikke kan være bedre. Og det på trods af, at mange sikkert gerne ville have endnu højere temperaturer.

- Med den mængde sol og de temperaturer, som vi har i øjeblikket, er det helt perfekt til, at tage i forlystelsesparker. Hvis det er for varmt, så tager folk på stranden, og hvis det er for koldt, så bliver folk hjemme. Så det her vejr er ægte forlystelses-vejr, siger han til P4 Sjælland.

Holder (halvt)øje med vejrudsigterne

Selvom det allerede nu ser ud som om, at det gode sommervejr fortsætter, så vil forlystelsesparkerne godt indrømme, at de stadigvæk holder et vågent øje med vejrudsigterne. Men de vil til gengæld ikke tale om, at sommeren ser ud til at blive over Danmark.

- Selvfølgelig ser vi vejrudsigter. Men der er en eller anden form for overtro blandt forlystelsesparker. Det er ligesom om, at jo mindre vi taler om vejret, jo mindre regn får vi. siger Kåre Dyvekær, der er direktør i Sommerland Sjælland i Odsherred, og fortsætter.

- Så når jeg endelig ser en vejrudsigt, så er det kun med et halvt øje. Men når de så er gode, så kan man da heller ikke lade være med at gå og smile lidt.

Ingen hurlumhej i køen

En anden årsag til, at direktørerne for landets forlystelsesparker allerede nu smiler lidt mere end vanligt er, at det gode vejr har været kontinuerligt hele juli.

Det betyder kort og kontant, at de mange tusinde gæster har oplevet en bedre service og kortere køer fordi, at der er adspredelse i, hvornår folk har besøgt parkerne.

- Sidste sæson var vejret sådan, at alle vores gæster eksempelvis kom om onsdagen fordi, at det regnede de seks andre dage i ugen. Det gav enormt meget stress og lange køer til forlystelserne, siger Peter Bak-Larsen, der er salgs- og marketingsdirektør i BonBon-Land.

Men dette års vejr har betydet, at der har været stort set lige mange gæster, hvad end det har været mandag eller lørdag. Og det er noget forlystelsesparkerne kan lide.

- Vi oplever en enorm tilfredsstillelse blandt vores gæster. Selvom der måske stadigvæk kan være lidt kø til forlystelserne, så betyder det ikke så meget fordi vejret er så godt, siger Søren Kragelund, derudover at være formand for FFD også er direktør i Fårup Sommerland. Og han vil gerne uddybe yderligere.

- Det er virkelig en win-win situation for alle parter. Vi er glade fordi, at vi kan yde 10 % mere i vores service. Det er jo det vi allerhelst vil. Derudover er vores gæster glade, da de får en bedre oplevelse, og derfor kan fortælle venner og bekendte om deres gode dag i parkerne, siger han til P4 Sjælland.

For tidligt at sige noget

Hvor god sommeren 2013 rent økonomisk bliver, er stadigvæk for tidligt at sige for landets forlystelsesparker. Men skal man tro statistikken, så kan en lun sommer fortsætte den opadgående kurve, som man har set de seneste år.

De nyeste tal fra HORESTA (Hotel-, restaurant-, catering- og turisterhvervets hovedorganisation) viser nemlig, at forlystelsesparkerne i 2010 tjente 2,4 mia. kroner i alt, hvorimod de i 2011 tjente 2,6 mia. kroner. En stigning på hele 6,4 %.

- Den stigning skyldes ene og alene vejret. Vi havde faktisk samme vejr, som vi har haft i år. Så hvis det fortsætter sådan her, så betyder det mange millioner ekstra på kistebunden hos Danmarks forlystelsesparker, siger Søren Kragelund, formand for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.