¨

Forlig: IBM giver 28.000 arbejdstimer til regionen

Foto: TV ØST

Efter bunker af fejl og regninger for millioner, der ikke blev betalt på grund af computerproblemer, har it-virksomheden IBM indgået forlig med Region Sjælland.

It-virksomheden IBM og Region Sjælland har indgået forlig i sagen om it-systemet NASA. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Forliget indebærer, at IBM vederlagsfrit stiller 28.000 timer til rådighed for Region Sjælland. En del af timerne indgår som erstatning for de omkostninger, Region Sjælland har haft med at skulle drive det fejlbehæftede it-system, NASA, der har givet Region Sjælland uforudsete ekstraomkostninger.

Problemerne med det nye it-system har blandt andet betydet, at regionen på et tidspunkt havde ubetalte regninger for 400 millioner kroner, og fejl i varebestillinger betød eksempelvis, at en ansat på en af sygehusenes børneafdelinger måtte ud og købe bleer.

Nu skal der rettes op

Formand for Regionsrådet, Jens Stenbæk (V), er tilfreds med den indgåede aftale.

- Vi har nu sat et punktum for et forløb, der har stillet store krav til både vores personale og vores mange leverandører, og jeg hæfter mig ved, at vi har fået en passende kompensation for de ekstra omkostninger, vi indtil videre har haft, fastslår Jens Stenbæk.

IBM leverede i midten af 2013 et såkaldt ERP-system - kaldet NASA - som Region Sjælland skulle bruge til at håndtere blandt andet indkøb, lager og logistik i hele virksomheden Region Sjælland, som har et budget på 17 milliarder kroner.

14 års arbejde for én person

De 28.000 timer, som IBM stiller til rådighed, skal over de kommende år bruges til at få gjort NASA så effektivt, som man kunne have forventet af et nyt it-system, og desuden skabe forbedringer ud over det, der oprindeligt var aftalt i kontrakten.

28.000 arbejdstimer svarer til 756 ugers arbejde á 37 timer eller 14 års arbejde, hvis én mand skal udføre det med 37 timer ugentligt alle årets uger. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App