¨

Forhøjet beredskab i Region Sjælland

Foto: TV ØST

Niveauet for den præhospitale indsats er hævet i Region Sjælland på grund af snestormsvarslet. Det skriver regionen i en pressemeddelelse, der netop er modtaget her på TV2 ØST.

- Jeg har indkaldt vores AMK-læge (red. AMK står for Akut Medicinsk Koordination), der fra kl. 14 i dag onsdag her fra regionens vagtcentral i Slagelse er med til at disponere ambulancer og anden hjælpeindsats. Det sker for at sikre, at der under snestormen bliver prioriteret assistance til de opgaver, der er mest påkrævede, siger Region Sjællands Præhospitale driftschef Benny Jørgensen.

Samtidig er fem af Forsvarets Piranjaer (red. Piranjaer er terrængående køretøjer med 8 hjul i stedet for bælter) ved at nå frem til redningsstationerne i henholdsvis Holbæk, Ringsted, Nykøbing Falster, Køge og Roskilde. Desuden indsættes store 4-hjulstrukne køretøjer fra Totalforsvarsregionen i Kalundborg, Slagelse, Store Heddinge, Næstved, Vordingborg, Maribo og Nakskov. Indsættelsen af køretøjerne sker efter aftale med Politiets koordinerende ledelse.

- Formålet er at hjælpe praktiserende læger, lægevagt, sygehuse, akutmodtagelser samt vore operatører på ambulanceområdet (Falck og Roskilde Brandvæsen) med at anvende de præhospitale ressourcer på bedste måde, siger Benny Jørgensen fra Region Sjællands nye vagtcentral, der blev indviet 1. februar  på Fælledvej 1 i Slagelse.

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App