Forbrugere bliver ramt at høje varmeregninger

SEAS-NVE har nogle af landets højeste varmepriser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Energiselskabet SEAS-NVE har over 400.000 kunder og ejer to kraftvarmeværker i Odsherred, hvor prisen for varme koster næsten 30.000 kroner om året.

Det er nogle af landets højeste varmepriser, og de er dobbelt så høje som nabokommunerne. Det skriver DR Sjælland.

De høje priser er et stort problem for forbrugerne, siger formand for Sammensluttede Danske Energiforbrugere Boe Carslund-Sørensen.

- Det er en økonomisk byrde for folk, at de ikke kan sælge deres hus, fordi der ikke er nogen, der er interesserede i at overtage den høje varmeregning, siger han.

Energiselskabets høje varmepriser er med til at holde erhverv og private fra at flytte til kommunen, mener Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S):

- Jeg synes, at det er en skamplet på SEAS-NVE's ellers gode ry og rygte. Det er en udfordring for en virksomhed at have høje driftsomkostninger og en udfordring for borgerne, når de overvejer at købe et hus og bosætte sig, siger han til DR Sjælland.

Energiselskabet indkaldes til møde

Odsherred Kommune indkalder nu energiselskabet til et møde og beder dem om at komme i gang med at lave en handleplan, der skal nedbringe varmeprisen væsentligt.

Hos SEAS-NVE tager man kritikken til sig, fortæller kommunikationschef i SEAS-NVE Rikke Harbo Trikker.

- Vi anerkender, at niveauet for varmeregningen er i den høje ende af skalaen. Det skal naturligvis ikke ramme vores kunder. Vi vil nu tage kontakt til kommunen og forsøge at finde en løsning, siger hun.