Forårsfrost til feriefolket

Der er nattefrost, et par snebyger og så lidt solstråler i vente til påskeferiefolket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påskeferiedanskere med en spirende trang til havearbejde og jord under neglene skal væbne sig med tålmodighed og bladre frem i kalenderen.

For det bliver heller ikke denne uge, at det længe ventede forår kommer til landet. Det skriver Ritzau.

- Så langt mine prognoser rækker, ser det ud til, at vi fortsat har vejrtypen med kold østenvind og et par graders varme og nattefrost. Så der er ikke udsigt til decideret forårsvejr endnu, siger Michael Skelbæk fra DMI.

- Det er klart, at der er rigtigt mange, der normalt plejer at være i haven i påsken og gøre klar. Men det bliver svært i år. Jorden er stadig hård, og der er stadig nattefrost. Så der er ikke så meget havearbejde i år, tilføjer meteorologen.

Blandede bolsjer

Vejret i påskeugen byder på lette snebyger, kolde nætter, men også noget sol fra oven - især de kommende dage ser relativt gode ud på solkontoen. Men alt i alt bliver påsken en pose forskelligartede vejrbolsjer i afdelingen for blandede varer.

- Påskevejret går hen og bliver lidt af en blandet landhandel, fortæller DMI's vagthavende meteorolog.

- Det starter egentligt ganske flot ud mandag, tirsdag, onsdag med nogen eller en del sol de fleste steder. Generelt vil man i dagtimerne komme over frysepunktet, men vi er desværre ikke sluppet af med nattefrosten, tilføjer han.

Skyer og snevejr

Når vi kommer frem til ugens helligdage, tager vejret en mere skyet og hvid drejning.

- Der trækker der flere og flere skyer op over landet skærtorsdag, og langfredag er der mulighed for, at der komme en smule snevejr i ny og næ. Det er over den østlige del af landet, fortæller Michael Skelbæk.

Weekenden får perioder med solskin, men der kan fortsat også komme enkelte snebyger rundt omkring i landet. Det bliver ikke særligt varmt, og temperaturerne ligger fra frysepunktet og op til to graders varme, lyder prognosen.

/Ritzau/